fbpx

Der er plads til alle

Signe er på vej til sin første crossfit time. Det er Clara, der har overtalt hende til at prøve. Hun snakker ikke om andet og det er vel ligeså meget for at lukke munden på hende, at hun tager med.

Da hun holder ind på parkeringspladsen foran crossfit boxen, vælter antagelserne ind over hende.

Crossfit er kun for supermennesker. Hun har set lidt på youtube. De er super veltrænede, let påklædte og i deres livs form. De løfter tunge vægte og kravler op og ned af reb. Hun kommer SÅ meget til at falde ved siden af. Hun har mest lyst til at køre igen.

Men hun går alligevel ind.

Hun bliver mødt af en smilende mand bag en disk, som byder hende velkommen og fortæller hvor omklædningen er. Stedet summer af smalltalk og mennesker, der taler sammen. Det er anderledes end det hun er vant til. Det virker rent faktisk til at folk kender hinanden.

Nu kommer Clara og de følges ind i holdsalen.

Hun fik ret. Der står et par gutter i bar overkrop ovre til højre. De ser nu ganske fredelige ud, også selvom de vender på hovedet det meste af tiden.

Instruktøren hedder Janne og hun har noteret sig at Signe er ny. Hun gennemgår dagens træning, eller WOD (workout of the day) som er crossfit lingo for selv samme. Der står ikke noget om reb på tavlen og de fleste øvelser, som squat og situp, kender hun godt. Det giver lidt tryghed og det er rart, at Janne viser og gennemgår alle øvelserne.

Hun ser sig omkring. Der er mange forskellige typer på holdet.

Der er Anne og Mette. De træner op til en crossfit konkurrence og går derfor ekstra meget op i at tælle gentagelser og udføre øvelserne korrekt.

Så er der Kresten. Han er tømrer og ser stærk ud. Han har erstattet fodbolden med crossfit, da det er noget bedre for hans knæ. Her kan han nemmere skalere og tilpasse træningsmængden her end han kan på fodboldbanen, når vinderinstinktet sætter ind og al fornuft forsvinder.

Så er der Sisse. Hun er fraskilt og træner mere den uge, hvor børnene er ved deres far. I dag knækker hun koden til en øvelse med vægtstang, og alle andre jubler med hende.

Gutterne i bar overkrop er også på holdet. De har trænet i mange år og er dygtige. Det er faktisk mere fascinerende end det er skræmmende, at se dem knokle løs. Kresten hepper på dem imens han griner og siger, at det er som at se sig selv som ung.

Signe kommer igennem dagens træning med en god følelse. Hun når lige at blive nervøs da hun ser, at øvelsen, hvor man skal stå på hovedet, står på tavlen. Heldigvis viser Janne to andre øvelser, som træner samme muskelgruppe, man kan lave i stedet. Og faktisk er hun ikke den eneste, selvom hun er ny, der vælger en anden udgave. Hun kan sagtens være med. Med kyndig vejledning fra Janne, kommer hun fint igennem træningen og bliver presset på sit eget niveau.

Der er en dejlig stemning på holdet, alle hepper på alle og hun har aldrig før prøvet at føle sig som en del af et fællesskab så hurtigt.

Hun går derfra med alle antagelser gjort til skamme og et kæmpe smil på læben 

 

I Training Ground er der plads til ALLE.

Til Signe, Janne, Anne, Mette, Clara, gutter i bar overkrop, den øvede, den unge, nybegynderen, den generte, den pensionerede fodboldspiller, familien Danmark, Sisse – og der er plads til DIG!

Der er individuelle niveauer, men fælleskabet og træningsglæden er ens for ALLE.

Vi glæder os til at se dig.

Denne fortælling er lavet af Julie som er instruktør hos Training Ground Randers.
Julie Høgh kostvejleder og coach

Du kan se mere hvad Julie arbejder med her:
www.juliehogh.dk

Julie Høgh

Kostvejleder og Coach

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *